Nyhedsbrev februar 2023

Kære medlemmer

 

Her kommer en lille økonomisk særudgave af vores nyhedsbrev, fordi kommunerne i disse år har særlige fælles udfordringer med den kommunale økonomi.

 

Det er i denne omgang en særlig Sorø-problematik, men udfordringen er ikke lokal, så nyhedsbrevet sendes til alle til orientering.

 

Flere kommuner i vores område er på spanden. De fleste har allerede været igennem en proces i forhold til budgetlægningen. Det gælder Ringsted, hvor vores arbejdstidsaftale blev sagt op og genforhandlet i efteråret. Det ændrer ikke ved, at færre lærere skal løse (næsten) den samme opgave.

 

I Sorø er det imidlertid nu gået fuldstændigt galt. Man har i lighed med Ringsted forsøgt at tage højde for udfordringerne i et meget stramt budget, og er alligevel blevet overrasket over et overforbrug på ca. 50 millioner (19,5 mill. på vores område) allerede en uges tid inde i januar. Det kan sagtens være udtryk for udygtig ledelse – det sagde man jo også i Slagelse for nylig, da noget lignende skete.

 

Det er en kæmpe udfordring for borgerne og også en kilde til utryghed for de ansatte.

 

Fra Danmarks Lærerforenings side lægger vi særligt vægt på 3 ting: (vi havde læserbrev i avisen i sidste uge og har skrevet til vores politikere)

 

1) En undring over, hvordan det kan gå så galt så hurtigt. Vi troede faktisk, at der var udvist rettidig omhu i budgetprocessen.

 

2) Et ønske om, at politikerne tager ansvaret på sig og hjælper os ansatte med at prioritere, hvilken service vi IKKE skal levere.

 

3) En samlet opmærksomhed på, at kommunernes vilkår for at drive med

økonomien i disse år, er nærmest umulig. Lise sidder også i FH-Vestsjællands (Fagbevægelsens hovedorganisation) bestyrelse, og tager det op der. Det er bemærkelsesværdigt, at så mange kommuner har så store problemer. Er den gal med selve økonomistyringen af den kommunale økonomi, og kan vi sammen påvirke/begynde en snak om det? Kan vi ligefrem finde en fælles sag sammen med KL? Det er på den længere bane men ikke mindre vigtigt…..

 

På den korte bane: Kredsstyrelsen var til stede ved kommunalbestyrelsens møde i uge 8.

 

Der er møde igen onsdag d. 1. marts, hvor vi svinger fanen igen kl. 16.30 foran det gamle Rådhus. Vi ønsker os sådan, at I vil bakke os op i den kamp og slår et slag forbi. Vi ses! 😊

 

 

Mange hilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

Emner

Målgruppe