Nyhedsbrev september 2022

Kære medlemmer

 

Så er skoleåret i gang for fuld udblæsning, og vi har lidt nyt til jer:

 

Medlemsarrangement for alle 13. oktober om dine ønsker til forbedring af arbejdsvilkår/OK24: Du har fået en særskilt invitation – vi glæder os til at se dig, og du kan stadig nå at tilmelde dig.

 

Budgetter i kommunerne: Er bl.a. p.g.a. diverse prisstigninger meget pressede. Inflation og krig i Ukraine kan vi desværre ikke fikse, men vi kan være med til at italesætte, at hvis pengene ikke rækker så langt, som de plejer, så kan vi ikke undgå serviceforringelser. Så det gør vi!

 

Ringsted kommune har netop indgået budgetforlig, og det er vi IKKE tilfredse med: De vil sætte lærernes undervisningstimetal op og til gengæld give os et løntrin for at kunne rekruttere flere lærere. Der er flere ting galt med det, synes vi. Blot for at nævne noget: 1) Der er trods løntrinnet tale om en reel besparelse, og pressen sælger forliget som en ren gave til lærerne. 2) De er nødt til at opsige vores arbejdstidsaftale, som vi ellers er glade for. 3) De går politisk ret tæt på forhandlinger om løn og arbejdstid, som jo plejer at foregå på et andet bord og i dialog med os. Vi indleder dialog med både forvaltning og udvalgsformand i forhold til, hvordan vi kan komme videre herfra. Læs Dagbladet fra 29.08 og Folkeskolen, hvor Lise er interviewet. Vi har modtaget opsigelsen med invitation til genforhandling.

 

Faktatal: Vi har udgivet et materiale, som vi har sendt til politikere, skoleledere og forvaltninger, som beskriver ”fakta” på nogle af de områder i skolevæsenet, som vi gerne vil have fokus på. Kig med på vores hjemmeside:

Sti: https://www.kreds50.dk/kreds-50/kredsen/faktatal-2022

 

Nye barselsregler pr. 2/8-2022: Den nye barselslov indeholder en 24-24 orlovsmodel, som indfører en ligedeling af retten til barselsdagspenge eller løn efter fødslen med 24 uger til hver af forældrene. Lav en aftale med Ivar, hvis du har brug for vejledning. Du kan også gå på Borger.dk, hvor du kan orientere dig om gældende regler og lave din egen barselsplan.

 

Lønstigning 1. oktober 2022:

I henhold til overenskomstens bestemmelser sker

der følgende lønstigning 1. oktober 2022:

General lønstigning udgør 1,90%

Reguleringsordning udgør 0,67%

I alt 2,57%

som kan ses på oktober lønsedlen.

Næste lønstigning er 1. april 2023, hvor der udmøntes med 0,30%. Ivar har lavet et lønark, som TR har fået, så har du spørgsmål til lønnen, så spørg din TR.

 

Velkommen til nye medlemmer:

Vi har arrangement for nye medlemmer 3. november – særskilt invitation kommer midt i september – kom glad!

 

 

Mange hilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

Emner

Målgruppe