Nyhedsbrev januar 2022

Kære medlemmer

 

Godt nyt år. Må der blive mere tid på at lave god skole og mindre tid på diverse restriktioner i det nye år.

 

Noget tyder allerede på det. Det ser ud til, at vi efterhånden kan se en ende på den pandemi. I forhold til covid, ser vi det som foreningens vigtigste opgave at passe på medlemmer, der har fået senfølger, eller som er langvarigt sygemeldt på baggrund af smitte på deres arbejde. Lige pt skal vi også vænne os til, at smittetallet er vældig højt, samtidig med, at restriktioner ophæves. Faktisk er det nogle steder svært at opretholde en nogenlunde ordentlig drift, så der må prioriteres i opgaverne – også i forhold til opsamling med eleverne efterfølgende. Vi håber, at vi f.eks. har lært undervejs, at man skal blive hjemme i fred og ro, når man er syg – uanset årsag.

 

Vi afholder valggeneralforsamling på Comwell i Sorø torsdag d. 17. marts 2022. Vi skal diskutere vigtige emner i folkeskolen og i vores kommuner. Vores lønpolitik skal f.eks. til debat, for vi synes, det er vigtigt, at vi sammen har taget en beslutning om den politik, vi skal føre overfor kommunerne.

Lise Vadsager, Birgitte Lehrmann og Ingelise Jørgensen stiller op igen. Benedikte Rodenkam stiller ikke op igen.

Hvis du kunne tænke dig at blive valgt til kredsstyrelsen og deltage i vores daglige arbejde og drift, må du meget gerne tilkendegive din interesse på forhånd. Vi vil nemlig udgive en lille “valgavis” forud for generalforsamlingen, så man kan læse lidt om de opstillede kandidater. Hvis du er interesseret, så skriv til liva@dlf.org 😊

Du vil modtage en selvstændig dagsorden med tilmelding til spisning snarest

Vi er i gang med at forhandle arbejdstidsaftalerne i begge kommuner. Overordnet set arbejder vi for ikke at lave væsentligt om i aftalerne, fordi vi kun har arbejdet med A20 i et år, og vi fortsat skal indsamle erfaringer. I år er vores mål, at I når at blive inddraget i skoleplanerne noget mere og noget tidligere end sidste år, hvor fagfordelingen nærmest var færdig på skolerne, inden det gik op for lederne, at de også skulle lave en skoleplan. Vi vil sammen med tillidsrepræsentanterne arbejde for, at opgaveoversigterne bliver tydeligere og mere brugbare i hverdagen samt at opgaverne bliver beskrevet bedre.

Kredsen har ikke den samme rolle i forhold til forhandling af A21 på det statslige og regionale område, da det skal foregå på skolerne, men TR’erne har været inviteret til temadage i DLF-regi, så de også bliver understøttet i at implementere aftalen på skolerne.

Vi har fået kontakt med de nye politiske udvalg i kommunerne. I Sorø har vi holdt et fint møde med udvalget, hvor vi bl.a. snakkede om vores problemer med rekruttering og resurser til inklusion/mellemformer. I Ringsted blev mødet udsat pga covid, men vi sætter en ny dato i kalenderen.

 

Mange hilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

Emner

Målgruppe