Nyhedsbrev december 2022

Kære medlemmer

Vi har lovet at følge lidt op på kongressen, selvom det allerede er et stykke tid siden: Lærernes arbejdsvilkår og de svære vilkår i forhold til at få inklusionen til at lykkes var det altdominerende på kongressen. Medlemmernes retssikkerhed blev også et hedt emne. Læs om selve kongressen på www.dlf.org, om vores eget bidrag til kongressen på Ringsted-Sorø Lærerforenings facebookside og om medlemmernes retssikkerhed på www.folkeskolen.dk – de er i gang med et helt tema om emnet. Vedtægtsændringer blev der imidlertid ikke noget af - på den måde er DLF lidt af en demokratisk mastodont – vi gør intet uovervejet 😉

I en tid med økonomisk utryghed vil vi henlede jeres opmærksomhed på de medlemsfordele DLF tilbyder, og som du kan læse om på dlf.org/medlem/medlemsfordele: medlemslån op til 200.000,-, kontingentnedsættelse eller fritagelse, understøttelseskassen, medlemsfordele hos Lån og Spar bank samt den frivillige gruppelivsordning.

Vi bakkede op om den demonstration en forældregruppe i Sorø havde arrangeret på Torvet, fordi skolerne har svært ved at holde de i forvejen meget stramme budgetter her sidst på året. Vi er i dialog med initiativgruppen, og Claus Junge Nøhr, TR på Frederiksberg Skole, holdt en fin tale til selve demonstrationen.

Fra 1. januar bliver kontingentet opkrævet kvartalsvist – du har modtaget selvstændigt brev om det, og der er ikke tale om kontingentstigning. Vi håber fortsat at kunne holde kontingentet i ro, selv om vi tydeligt kan mærke kontorets større driftsomkostninger, og da vi jo godt ved, at også jeres økonomi er ramt for tiden.

I Ringsted er vi kommet i mål med en arbejdstidsaftale. Aftalen blev opsagt af Ringsted Kommune, fordi der ikke længere var råd til et max-undervisningstimetal på 26 timer. I stedet skal tallet være 27 lektioner, og lærerne får et løntrin. Der er stadig tale om en forringelse, så vi har derfor forhandlet videre fra det politisk besluttede. Vi har bl.a. aftalt en anden organisering af skoledagen, vi har beholdt 35-5 -ordningen, skrappere krav til opgaveoversigten, så den bliver mere anvendelig, samt en mulighed for tolærerordninger. Alt i alt er vi ikke lige så godt stillet som før, men det er klart vores vurdering, at den nye aftale er bedre end at bruge den centrale aftale rent.

Vi har i begge kommuner taget initiativ til en lokal udgave af ”Sammen om skolen”, hvor vi taler om skolens indhold på en bredere måde. Det er alt for tidligt at sige noget om, hvad vi kan få ud af det, men vi vil også her sætte spot på medlemmernes arbejdsvilkår.

Kontoret er lukket fra 22/12-2/1, men du kan skrive til liva@dlf.org, hvis du har brug for vores hjælp i ferien.

Og så vil vi naturligvis ønske jer allesammen en rigtig glædelig jul og et godt nyt år😊

Mange julehilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

Emner

Målgruppe